Accelerate Checkpoint: Nelt nastavlja ubrzanje

Godinu dana nakon lansiranja naše krovne poslovne strategije “Accelerate 2025” u Beogradu je danas održan prvi Accelerate Checkpoint događaj.

Menadžeri i direktori svih kompanija Nelt Grupe okupili su se na jednodnevnoj konferenciji na kojoj je predstavljen status strateških projekata, sagledani dosadašnji rezultati i predstavljeni planovi za tekuću godinu.

CEO Nelt Grupe Miloš Jelić u uvodnom govoru je podsetio prisutne na tridesetogodišnji razvoj Nelta od male porodične firme do internacionalnog organizacionog sistema koji zapošljava preko 5.000 ljudi u Evropi i Africi.

On je istakao da  je 2022. Nelt Grupa imala najveći stepen rasta prihoda u poslednjih šest godina.

“Povećanjem prihoda pokazali smo da počeli da živimo strategiju Accelerate 2025”, poručio je Jelić.

Izvršni direktor za finansije Marko Cilić predstavio je ključne finansijske podatke za distribuciju, logistiku, brendove i holding, a Bojana Mucić ključne projekte i planove za HR sektor.

Potpredsednik Grupe za afrička tržišta Boris Mačak predstavio je rezultate iz ovog domena poslovanja, kao i fokus oblasti za ovu godinu.

“Fokusiraćemo se na izgradnju prepoznatljivosti brenda Oko, širenje na nova tržišta, lansiranje novih low tier brendova i ulazak u nove komplementarne kategorije”, naveo je Mačak.

Direktori naših kompanija Neoplanta, Baby Food Factory i Chips Way prezentovali su rezultate za 2022. godinu i fokus oblasti za 2023.

Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt Grupe predstavio je ciljeve za 2023 godinu, kao i važnost balansa između kratkoročnih rezultata i postavljanja zdravih temelja za dugoročno održiv uspeh.

O statusu strateških projekata govorili su menadžer za digitalne proizvode Aleksa Šaponjić, menadžerka za upravljanje podacima i izveštavanje Biljana Atanasković, menadžer za unapređenje operacija u lancu snabdevanja Nenad Rakočević, menadžer za unapređenje operacija u distribuciji Darko Mrkonja i izvršni direktor ICT Milan Bukorović.

Na događaju su predstavljeni timovi, dobitnici priznanja Top Accelerator, koji su tokom prethodne godine vodili projekte koji su u najvećoj meri doprineli ubrzanju rasta naše kompanije.

Nagrađeni su projekti: SAP and SFA implementacija na tržištu Albanije, Masters takmičenje na tržištu Severne Makedonije, lansiranje Čipite na tržištu Bosne i Hercegovine, razvoj brenda Nutrino Lab na tržištu Crne Gore, početak saradnje sa Colgate-om na tržištu Zambije, razvoj Kraš biznisa u MT kanalu na tržištu Srbije, početak rada novog eksternog skladišta u Šimanovcima, Performans & Talent menadžment koji vodi HR sektor, Let’s accelerate together projekat sektora korporativnih komunikacija, optimizacija prodajno-dostavnih ruta u lancu snabdevanja i projekat eFaktura i DMS koji je na tržištu Srbije sproveo sektor finansija.

Kraj događaja obeležila je gošća iznenađenja, poznata atletičarka Ivana Vuleta, koja je sa menadžerom korporativnih komunikacija Markom Milankovićem razgovarala o izazovima u karijeri, motivaciji i transformaciji u profesionalnom sportu.