#AccelerateLogistics Nelt domaćin izlagačima i gostima SEE Mobility sajma

Drugog dana Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija – SEE Mobility 2023, na kojem je Nelt bio zlatni sponzor, organizovana je poseta našem poslovnom kompleksu za sve zainteresovane izlagače, goste iz inostranstva i druge prijatelje kompanije.

Prisutne je pozdravio Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe i osvrnuo se na našu usmerenost ka postizanu dugoročne održivosti u svim aspektima poslovanja.  „Nastavljamo da ulažemo u digitalizaciju, nove tehnologije i modernizaciju logističkih usluga, kao i u mere za energetsku efikasnost, korišćenje obnovljivih resursa i smanjenje emisija CO2. Naš cilj je da pružimo najefikasniju i najnapredniju logističku podršku našim klijentima. Otvoreni smo za nove ideje, partnerstva i inovativna rešenja koja će nas još više približiti našim ciljevima“, rekao je Miloš.

Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja za tržište Srbije, naglasio je da Nelt  kao regionalni lider u distribuciji i logistici, propoznaje važnost intermodalnih i multimodalnih tokova i podsetio na prvi privatni intermodalni terminal koji je Nelt otvorio u svom poslovnom kompleksu pre 6 godina. „Želimo da svim našim partnerima, klijentima, velikim proizvodnim kompanijama, ponudimo rešenja koja će omogućiti optimalniji, efikasiji i održiv lanac snabdevanja. U bukvalnom smislu želimo da svima sa kojima sarađujemo ponudimo novu perspektivu intermodala i last mile-a“, rekao je Vuk.

Nakon Vuka, prisutnima se obratila Jelena Jovanić, menadžer prodaje i razvoj usluga Intermodalnog terminala. Ona je najavila otvaranje Neltovog novog terminala u Kruševcu koji svojom pozicijom omogućava povezanost sa svim važnim gradovima u Srbiji, a isto tako i sa zemljama u regionu. „Opremljen železničkim kolosecima, pruža punu logističku podršku klijentima različitih industrija kroz servis suve luke. Budući korisnici će imati mogućnost da transportuju svoju robu železnicom do destinacija u Evropi i ka lukama u okruženju. Na taj način će omogućiti transport većih količina robe jednim transportnim sredstvom,  čime će smanjiti  troškove transporta i C02 emisije“, istakla je Jelena.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa logističkim kapacitetima Nelt Grupe i intermodalnim terminalom. Događaj je upotpunjen degustacijom DOBA vina, koju je vodio somelijer Miodrag Krsmanović.