#AccelerateLogistics Nelt uspostavio novu intermodalnu rutu

Na Neltov terminal stigao je voz iz Ljubljane kao rezultat saradnje sa kompanijom Adria Kombi, najvećeg nezavisnog intermodalnog operatera u jugoistočnoj Evropi.

Ovime je ostvaren značajan korak u integraciji ove linije u Neltovu mrežu vozova koji već dolaze iz pravca Pireja, Bara i Rijeke. Nova ruta pruža klijentima, čija roba dolazi iz Zapadne Evrope preko Ljubljane, mogućnost efikasnog transporta železnicom, uz sve prednosti koje Neltov terminal nudi, na teritoriju Zapadnog Balkana.

„Nelt nastavlja da postavlja nove standarde u intermodalnom transportu. Do sada smo, na nedeljnom nivou, servisirali teretne kompozicije iz Pireja, Rijeke i Bara. Uz širenje mreže na Ljubljanu i sa realnim naznakama da se proširimo na Solun i druge pravce ka lukama u Zapadnoj Evropi i Turskoj, očekujemo značajan rast u broju vozova koji dolaze u naš kompleks.

Intermodalni transport je važna karika u lokalnom, nacionalnom i međunarodnom održivom razvoju jer pruža različite finansijske, bezbedonosne, društvene i ekološke prednosti“, izjavila je Jelena Jovanić, menadžer prodaje i razvoj usluga Intermodalnog terminala i dodala:

„Sa „Beograd ekspress“ uslugom kompanije Adria kombi omogućeno je uključivanje železničkog segmenta u kombinovanom transportu, od Kopra i Ljubljane do Surčina, i nazad. Ova ruta integriše Nelt terminal u Adriakombijevu mrežu i ujedno je veza sa glavnim evropskim industrijskim centrima.“

Neltov Intermodalni terminal u Dobanovcima je prepoznat kao logistički hab i suva luka u regiji Zapadnog Balkana. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen 10 km. Unutar Neltovog logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima. Uz skladišta različitih temperaturnih režima na površini od preko 65.000 m2 i dostavne flote od preko 250 vozila – lokacija Neltovog intermodalnog terminala je sama po sebi integrator lanaca snabdevanja u regionu.

Pored toga, Nelt nastavlja da širi svoju mrežu intermodalnih terminala. Za drugi kvartal ove godine planirano je otvaranje još jednog intermodalnog kontejnerskog terminala lociranog u Kruševcu. Biće to pojačanje logističke infrastrukture regiona i teritorijalno proširenje portfolija logističkih usluga Nelta. Pozicioniran je na 10 km od EU koridora 10, neposredno uz železničku stanicu Dedina i budući Moravski koridor. Svojom strateškom geografskom pozicijom, opremljen železničkim kolosecima, ovaj intermodalni terminal pruža punu logističku podršku klijentima različitih industrija u regionu kroz pun servis suve luke.