#AcceleratePartnerships Pladis novi principal kompanije Nelt Europe

Naš distributivni portfolio na tržištu Slovenije od juna je bogatiji za još jedno partnerstvo. U pitanju je kompanija Pladis, drugi svetski najveći proizvođač biskvita.

„Kompanija Pladis Global vlasnik je mnogih svjetski poznatih brendova, uglavnom konditorskih, a na tržištu Slovenije Nelt će imati priliku opravdati povjerenje te distribuirati brendove McVities i Ülker“, rekla je Milena Vušak, izvršna direktorka Nelt Grupe za tržišta Hrvatske i Slovenije.

Pladis je jedna od najbrže rastućih kompanija za grickalice na svetu i dom omiljenih brendova kao što su „McVities“ i „Ülker“ koji će činiti okosnicu portfolija. Vremenom naš distributivni portfolio će se osnaživati sa popularnim američkim brendom „Flipz“, belgijskim visokokvalitetnim čokoladama „Godiva“, slanim keksima i krekerima pod britanskim brendovima „Carrs“ i „Jacob’s“ i mnogim drugim proizvodima u kategorijama slatkih i slanih keksa, vafla, kolača i čokolade.

Kompanija je formirana 2016. godine i ima više od 300 godina porodičnog iskustva u pekarstvu i konditorskoj industriji. Ekspertiza oko 16.000 zaposlenih širom sveta prostire se na 25 fabrika u 11 zemalja, a zasnovana je na saradnji, agilnosti i otpornosti.

„Pladis Global je kompanija koja prometuje nešto više od 4 milijarde eura godišnje i svake godine bilježi značajan rast. Vjerujemo da je sklopljeno partnerstvo dugoročno te veoma značajno i za naše ubrzanje“, zaključila je Milena.