#AcceleratePeople Najpoželjniji poslodavac – Trostruko priznanje za Nelt BiH

Prema rezultatima istraživanja „Najpoželjniji poslodavac 2023“ koje sprovodi Kolektiv i portal MojPosao.ba, naša kompanija u Bosni i Hercegovini je i ove godine proglašena Najpoželjnijim poslodavcem u sektoru distribucije.

Istovremeno, Neltu BiH dodjeljena je titula Najinkluzivnijeg poslodavca i svrstan je među top 10 kompanija koje su učestvovale u istraživanju.

Svečana dodjela nagrada organizovana je juče, u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu, na kojoj su prisustvovali Goran Cerovina, izvršni direktor za tržište BiH i Indira Semanić, Senior HRBP i u ime kompanije preuzeli nagradu.

„Želim se najiskrenije zahvaliti kolegama za izvanrednu podršku, timski duh, predanost, stvaranje pozitivne radne kulture i inspirativnog radnog okruženja kroz koje svakodnevno dajemo maksimum i pomjeramo granice. Posebno smo ponosni na nagradu za Najinkluzivnijeg poslodavca koja potvrđuje našu posvećenost stvaranju radne sredine koja podstiče različitost, promoviše jednakost i cijeni doprinos svakog pojedinca. U narednom periodu nastavićemo graditi reputaciju kompanije koja cijeni i osluškuje svoje zaposlene i pruža motivišuće okruženje za profesionalni i lični razvoj“, izjavio je Goran.

U dvomjesečnom istraživanju, ove godine nominovano je 500 kompanija koje su dobile više od 230.000 glasova.

Projektom Najpoželjniji poslodavac promovišu se pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima, te da ponude odlične uslove za rad, razvoj i edukaciju. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Više informacija o projektu i listu najpoželjnijih poslodavaca za 2023. godinu možete pronaći na www.najpozeljnijiposlodavac.ba.