#AcceleratePeople Predstavljamo vam Aleksandru Jović, izvršnu direktorku strategije i transformacija Nelt Grupe

Našoj kompaniji pridružila se Aleksandra Jović, izvršna direktorka strategije i transformacija, kao i nova članica izvršnog odbora Nelt Grupe.

Aleksandra je iskusni profesionalac sa višegodišnjim iskustvom u vođenju digitalnih inicijativa, upravljanju podacima i analitici, kao i u IT operacijama. Završila je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.

Kao prvi Chief Data & Analytics Officer u Telekomu Srbija, uspešno je razvila efikasnu organizaciju za data science i inženjering, implementirala strategiju podataka i analitike i postigla značajne poslovne rezultate. Kroz različite rukovodeće uloge, uključujući direktora IT funkcije za korporativnu podršku i direktora IT operacija, uspešno je modernizovala arhitekturu podataka, implementirala nove tehnologije  i vodila timove ka postizanju visokih standarda u oblasti IT rešenja.

Osim toga, kao Digital Transformation Manager u MTS Banci, postavila je strategiju za prvu bezfilijalnu digitalnu banku u Srbiji. Aleksandra se ističe kao lider u implementaciji inovativnih strategija i ostvarivanju poslovnih ciljeva kroz digitalnu transformaciju.

Njen fokus u narednom periodu biće upravljanje timovima i strateškim procesima i projektima, unapređujući kako strategiju, tako i egzekuciju.

Aleksandra kaže da su joj prvi dani u kompaniji ispunjeni isključivo pozitivnim utiscima.

„Koleginice i kolege su srdačne, energične, kooperativne i fokusirane na ciljeve, što je mnogo olakšalo moj onboarding proces. Osim zahvalnosti na ukazanom poverenju, osećam i duboku odgovornost prema ovoj ulozi i daću sve od sebe kako bih podržala rast i uspeh kompanije. Radujem se budućem zajedničkom putovanju i doprinosu koji ću doneti Nelt timu. Let’s Accelerate together!“, rekla je Aleksandra.

Želimo ti dobrodošlicu u Nelt tim, kao i mnogo uspeha u radu!