#AccelerateSustainability Neltu dodeljen prestižni Sertifikat o održivosti za 2023. godinu

Neltu je krajem aprila, Dragan Fišer, Country Lead Balkan iz kompanije CHEP, uručio prestižni Sertifikat o održivosti za 2023. godinu.

U ime naše organizacije, nagradu su preuzeli Nada Stamatović, ekspertkinja za održivo poslovanje, Dušan Stojanović, menadžer operacija logistike i Bojan Stevanović, menadžer operacija skladištenja.

Priznanje je usledilo nakon uspešno realizovane inicijative Nelta i CHEP-a Srbija kojom su napravljeni dodatni koraci ka ciljevima održivosti i zaštiti životne sredine, koristeći „pooling“ sistem, efikasan logistički model sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Ovaj sistem deljenja i korišćenja paleta, za transport robe između različitih kompanija, omogućava bolje upravljanje paletama, efikasniji transport i manji ekološki otisak, jer se resursi koriste na optimalan način.

„Na ovaj način ostvarili smo uštedu drvne građe od 96.270 dm³, smanjili otpad za 9 tona, a CO2 emisije za 112 tona, što je značajan rezultat smanjenja našeg ekološkog otiska. Rezultati su prepoznati dodeljivanjem ovog prestižnog sertifikata, potvrđujući našu predanost zaštiti životne sredine,“ rekla je Nada.