#AccelerateSustainability Neltu priznanje za unapređenje energetske efikasnosti

Na prestižnom događaju programa „Young Energy Europe“, održanom u Berlinu, Neltovom timu je uručeno priznanje za izuzetna postignuća u unapređenju energetske efikasnosti u poslovanju kompanije. Sertifikate su uručili Stefan Wenzel, parlamentarni državni sekretar u Federalnom ministarstvu za ekonomiju i klimatske akcije, i dr Achim Dercks, zamenik izvršnog direktora Udruženja nemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

Nelt su u Berlinu predstavljali Ivan Milićević, menadžer inovacija i razvoja novih poslova u logistici i Nada Stamatović, ekspert za održivo poslovanje u Nelt Grupi. Oni su, zajedno sa koleginicom Mirom Komlenić Matejić, menadžerkom investicionog biroa, krajem 2022. godine kao predstavnici Nelt-a prošli obuku „Energy Scout“ . Tim je potom predstavio sveobuhvatan sistemski pristup Nelta koji povezuje obnovljive izvore energije i optimizaciju ruta kao holističko rešenje za dekarbonizaciju poslovanja. Ovim je Nelt osvojio prvu nagradu, u konkurenciji kompanija učesnica programa u Srbiji, za rešenje smanjenja emisija CO2.

Nada Stamatović je ovom prilikom izjavila: „Ponosni smo što je naša kompanija dobila priznanje za unapređenje energetske efikasnosti. Ovaj uspeh je rezultat našeg timskog rada i posvećenosti održivom poslovanju. Nastavićemo da stvaramo inovativna rešenja koja doprinose zaštiti životne sredine.“

“Young Energy Europe” projekat finansiran je od strane Evropske klimatske inicijative (EUKI) i Federalnog ministarstva za ekonomiju i klimatske akcije, a sprovodi se zajedno sa stranim privrednim komorama u partnerskim zemljama – Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj. Program obuhvata niz radionica koje se fokusiraju na uštedu energije i troškova, povećanje energetske i resursne efikasnosti u operativnim aktivnostima, kao i jačanje ekološke svesti. Cilj programa je da doprinese zaštiti životne sredine i promoviše razmenu znanja i iskustava o ovim temama širom Evrope.