Nelt BiH stekao status ovlašćenog privrednog subjekta (AEO)

Nelt je prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja je stekla AEO, status ovlašćenog privrednog subjekta koji dodeljuje Uprava za indirektno oporezivanje (UINO).

Ovaj sertifikat predstavlja prekretnicu u olakšavanju međunarodne trgovine u BiH i njenom usklađivanju sa standardima Evropske unije. Označava i početak primene pojednostavljenih carinskih procedura za sve privredne subjekte koji svojim načinom rada i sigurnosnim procedurama ispunjavaju potrebne kriterijume.

U skladu sa standardima, dobijanjem statusa AEO, Nelt je priznat kao pouzdan partner na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao pravo na korišćenje većeg broja pogodnosti u carinskom postupku.

Svečana dodela sertifikata održana je u Banja Luci i tom prilikom, Goran Cerovina, izvršni direktor za tržište Bosne i Hercegovine, je izjavio: „Izuzetno nam je drago da idemo u korak i sa ostalim članicama Nelt Grupe koje već imaju AEO status. Očekujemo da će nam AEO status omogućiti još brži protok robe i dokumenata sa carinskim organima, ubrzati proces carinjenja i smanjiti zadržavanje kamiona na granicama, što je u interesu svima u distribucionom lancu.“