#AcceleratePeople Dan za novozaposlene

U našoj kompaniji u Dobanovcima održan je dan za novozaposlene, u okviru novog Induction programa „MRCH Accelerate“, koji ima za cilj bržu integraciju, razvoj veština i veću motivaciju kolega koji rade na ulaznim pozicijama u sektoru distribucije.

Prisutne je pozdravio Robert Jenovai, izvršni direktor za tržište Srbije, i sa njima podelio priču o svom karijernom putu u Neltu. Obratili su se i Žarko Savić, menadžer razvoja prodajne organizacije, kao i predstavnici sektora ljudskih resursa, korporativnih komunikacija, logistike i bezbednosti.

„Dolazak na novi posao veliki je događaj za sve novozaposlene i mi želimo da im kroz proces OnBoardinga i dana za novozaposlene pružimo podršku.  Želimo da nove kolege steknu znanja potrebna za obavljanje posla, ali i da se u tom procesu osećaju zadovoljno i motivisano I da proces privikavanja na novu sredinu učinimo  bržim i jednostavnijim. Zahvalio bih se kolegama iz sektora logistike, bezbednosti, distribucije i HR-a koji su pripremili svoje prezentacije, organizovali obilazak skladišta i podelili dobre prakse sa novozaposlenima.“ rekao je Žarko.

Ova vrsta okupljanja omogućava novim koleginicama i kolegama da se upoznaju i da se, na pažljivo osmišljen način, informišu o osnovnim segmentima poslovanja kompanije, vizijom, vrednostima, istorijatom, kao i osnovnim zakonom regulisanim obavezama (obuka o požarnoj zaštiti, prva pomoć itd).

Posebna pažnja posvećena je „Merchandising školi“ na kojoj se govorilo o pozitivnim primerima iz prakse, a novim kolegama podeljeni su saveti u vezi sa budućim poslovnim aktivnostima.

U narednom periodu, dan za novozaposlene održavaće se jednom mesečno.