#AcceleratePartnerships Nelt i Fortenova Grupa započeli saradnju u Severnoj Makedoniji

Dve velike regionalne kompanije Nelt i Fortenova Grupa početkom 2023. započele su saradnju na tržištu Severne Makedonije, na kom će Nelt pružati usluge logistike i distribucije brendova dve kompanije Fortenova Grupe- Jamnice i Dijamanta.

Dok je S. Makedonija za Jamnicu već jedno od najvažnijih izvoznih tržišta na kojem je Jana ledeni čaj lider u kategoriji, a Jana je među prvih pet negaziranih voda, za Dijamant će to tržište u 2023. biti jedan od strateških izvoznih fokusa. Tako će u S. Makedoniju Dijamant plasirati celu lepezu proizvoda – ulja, stone i namazne margarine, majonez i prelive na bazi majoneza pod brendovima Dijamant i Dobro Jutro.

„Učinili smo veliki korak napred započinjući saradnju sa tako respektabilnim partnerom kao što je Fortenova Grupa. U skladu sa aktuelnom startegijom Nelt Grupe, ubrzavamo poslovanje i drago nam je što ćemo u našem portfoliju imati tako značajne brendove kao što su Jamnica, Jana i Dijamant“, izjavio je Saško Blaževski, izvršni direktor za tržište S. Makedonije, te dodao kako će iskustvo i standardi koje Nelt primenjuje u svakodnevnom poslovanju u svojoj distributivnoj i logističkoj mreži garantovati uspešnu i dugoročnu saradnju.

„U narednom razdoblju, kroz suradnju s Neltom, očekujemo dodatno širenje našeg asortimana u trgovinama tako da do kraja godine sa sadašnjih 1.200 uđemo u preko 2.000 trgovina Sjeverne Makedonije. Također nam je jako važno na tržište uvesti proizvode koji su manje poznati, a imaju velik potencijal, a cilj je da sa svim brendovima koji će biti prisutni na ovom tržištu, dosegnemo rezultate kakve imamo s Jana ledenim čajem i s Janom. U idućem razdoblju na tržištu Sjeverne Makedonije bit ćemo prisutni s gotovo cijelim asortimanom: Janom, Jamnicom, Janom vitamini, Janom ledeni čajevi, Jana s okusom voća, Mg Mivela, Sara, Toco, Prosport i ProGame“, rekao je Dejan Varga, direktor izvoza Grupe pića Fortenova Grupe, unutar koje posluje Jamnica.

S druge strane, ovim ekskluzivnim partnerstvom Dijamant jača fokus na tržište S. Makedonije i povećava svoje prisustvo na maloprodajnim policama, što je, uz otvaranje nove fabrike za proizvodnju sirovog i jestivog ulja u Zrenjaninu, najbolji način obeležavanja ovogodišnje jubilarne 85-godišnjice poslovanja.

Inače, povodom početka nove saradnje, u Skoplju su održani kick-off sastanci na kojima su izvozni timovi predstavili kompanije Fortenova Grupe, asortiman i brendove te planove za makedonsko tržište.