#AccelerateInnovation Održan drugi Nelt Customer Day

Ovaj događaj, posvećen našim kupcima i poslovnim partnerima, imao je za cilj učvršćivanje saradnji, predstavljanje dobrih praksi, kao i međusobnu razmenu znanja i iskustva.

Naše poslovne partnere, u uvodnom obraćanju, pozdravio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

U prvom delu događaja prisutnima su se obratili Miloš Drača iz Microsofta, Altan Atabarut iz Akinona i Biljana Atanasković, menadžer za upravljanje podacima i izveštavanje Nelt Grupe. Govorili su o važnosti podataka i načinu na koji oni razvijaju kompanije, promenama u lancu snabdevanja koje je digitalizacija pokrenula, kao i o značaju digitalne strategije i pravilnom upravljanju podacima.

Miloš Drača je predstavio primere dobre prakse i uspešne digitalne projekte na kojima je u kompaniji Microsoft angažovan. „Demokratizacija podataka, podrška top menadžmenta, inovativna partnerstva i vera u moć podataka – zagarantovano vodi kompaniju ka uspehu“, kazao je on.

O novinama u lancu snabdevanja, faktorima koji utiču na njegovu transformaciju, načinu na koji se kompanije digitalno transformišu i monetizuju aktuelne trendove na tržištu, govorio je Altan Atabarut. U završnici izlaganja, pozvao je sve prisutne da sarađuju u razmeni podataka, njihovom tumačenju i korišćenju na optimalan način.

Naša koleginica, Biljana Atanasković govorila je o Neltovoj digitalnoj strategiji, načinu na koji upravljamo podacima, klaud arhitekturi u kojoj se podaci nalaze, automatskom izveštavanju koje smo uveli i načinu na koji podatke analiziramo. „Integrisan pristup podacima i njihova analiza jako je važna. Ne zaboravite da kvalitet podatka utiče na donošenje dobrih poslovnih odluka“, istakla je Biljana i dodala: „Ponosna sam da u Neltu kolege i koleginice podatke posmatraju kao stratešku imovinu kompanije.“

U nastavku događaja usledila je panel diskusija “Data, Analytics and Education” koju je moderirao Milan Bukorović, izvršni direktor za informacione tehnologije Nelt Grupe.

Na panelu su učestvovali Miloš Drača, Altan Atabarut, Darko Lukić i Aleksandar Mastilović, predstavnik Privredne komore Srbije. Oni su razgovarali o uticaju veštačke inteligencije na razvoj novih zanimanja, promenu načina poslovanja, na aktuelni deficit ljudskih resursa i veštine koje nove tehnologije od nas zahtevaju da usvojimo. Darko Lukić je na kraju panela pozvao sve na saradnju u razmeni podataka i razvoju analitike. „Zajedno postižemo više nego svako od nas pojedinačno, zajedno pobeđujemo i možemo da prebrodimo sve izazove pred nama“, zaključio je Darko.

U skladu sa temom događaja, o poslovnim rezultatima, digitalnim inicijativama i strategijama, ispred naše kompanije govorili su Miloš Jelić, Darko Lukić i Marko Cilić. Predstavili su planove razvoja sva tri stuba našeg biznisa, načine unapređenja saradnje sa postojećim partnerima, kao i širenje poslovanja na nova tržišta.

Ključne parametre poslovanja u našim kompanijama Neoplanta i Baby Food Factory predstavili su Aco Tomašević i Nenad Nikolovski, izvršni direktori.

Nenad je prikazao nove Nutrino proizvode iz ovas linije i naglasio: „Nastojimo da i u narednoj godini dodatno razvijemo naš brend i nove proizvode, po najvišim standardima proizvodnje hrane za sve generacije.“

Aco Tomašević kazao je da će fokus Neoplante ostati na razvoju proizvoda najvišeg kvaliteta, kao i unapređenju receptura i jačanju brenda kompanije.

Nelt Customer Day završen je ključnim porukama koje je našim kupcima i partnerima preneo Miloš Jelić: „Pozivam vas da digitalizacijom i automatizacijom nastavimo da izgrađujemo naš ekosistem, da ohrabrujemo i razvijamo jedni druge i ispunjavamo zajedničke ciljeve u našem lancu vrednosti.“

Nakon formalnog dela, za prisutne je upriličen koktel.