Održan Nelt-SAS Day – Naša kompanija može da bude regionalni lider digitalne transformacije

U našoj kompaniji u novembru održan je dvodnevni zajednički događaj Data Management tima i instituta “SAS” pod nazivom “Nelt-SAS Day”.

Cilj ovog događaja bio je da se predstave novi trendovi u CPG industriji i upravljenju lancem snabdevanja u vremenu konstantnih promena, te načini na koji podaci u realnom vremenu i napredna analitika mogu poboljšati logistički i distributivni biznis. Analiziran je sistem upravljanja podacima u našoj kompaniji i razmotrene su mogućnosti za njegovo unapređenje.

Direktorka SAS-a u Italiji i regionalna potpredsednica Mirella Cerutti ovim povodom je istakla da je uvek zanimljivo iskustvo raditi sa kompanijama kao što je Nelt – onim koje zaista veruju u moć analitike i koje su odlučne da budu te koje utiru put promenama i inovacijama. Ona je naglasila da je misija SAS-a osnaživanje i inspirisanje najpouzdanom analitikom.

“Veoma nas inspiriše način na koji se Nelt kao organizacija transformiše u pogledu digitalizacije i nadam se da ćemo nastaviti ovo putovanje zajedno”, poručila je Mirella.

Digital Transformation & Innovation Lead za Bliski Istok, Tursku i Centralnu Aziju Altan Atabarut je na pitanje kako novi trendovi utiču na Neltovu biznis strategiju i kako da budemo spremni za njih, odgovorio da korišćenje alata za mašinsko učenje SAS Viya može poboljšati mnoge aspekte poslovanja kompanije – od upravljanja zalihama, administrativnih zadataka na više lokacija, obaveštenja za zaposlene u lancu snabdevanja i mnogih drugih.

“Čak i kada je osnovna automatizacija procesa u lancima snabdevanja uspešno završena, postoji potreba za izgradnjom pouzdanog sistema koji ne pravi greške, jer se mnogo koraka i procesa još uvek obavlja ručno. Ipak, Nelt i SAS su preduzeli prve korake kako bi se to promenilo”, naveo je Altan.

On je naglasio da se automatizacija koja nam je potrebna ne odnosi samo na transportne i proizvodne sisteme koje pokreće ljudska snaga, ili na mašine koje rade u repetitivnim krugovima sklapanja, preuzimanja, pakovanja i utovara.

“Današnjem lancu snabdevanja je potrebna ‘pametna automatizacija’ koja je moderna i gleda u budućnost, a ne onu koja je zasnovana na starim potrebama i idejama. ‘Pametna automatizacija’ je vođena podacima koji su nam dostupni u realnom vremenu”, kazao je on.

Generalna direktorka za SAS Adriatic Rosanda Milatović Skorić smatra da je Nelt u odličnoj poziciji da bude lider u digitalnoj transformaciji u širem regionu Zapadnog Balkana.

“Nelt je u poziciji da postane centar ekosistema u kom se odluke donose na osnovu veštačke inteligencije, a koji bi svim svojim partnerima pružao podatke i usluge koje su vođene veštačkom inteligencijom. Time bi Nelt svojim partnerima počeo da pruža usluge u njihovim internim procesima unutar lanca snabdevanja”, poručila nam je Rosanda.