Održana godišnja konferencija za medije

U jubilarnoj godini poslovanja, Nelt Grupa ostvarila je istorijski najviši nivo prihoda od 1,3 milijarde eura, saopšteno na tradicionalnoj konferenciji za medije, održanoj danas u Neltovom centrlnom logističko-distributivnom centru u Dobanovcima.

Predstavnicima medija obratili su se Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, Darko Lukić, izvršni potpredsednik i Bojana Mucić, izvršna direktorka ljudskih resursa.

Osnovne teme o kojima je na konferenciji bilo reči bile su ostvareni poslovni rezultati, nova partnerstva i principali sa kojima je otpočeta saradnja u proteklih jedanaest meseci, naši projekti i status strateških inicijativa, strategija razvoja farmaceutskog biznisa i planovi za narednu godinu.

Miloš Jelić se kroz retrospektivu našeg poslovanja osvrnuo na uspehe Nelta u proteklih 30 godina. „Bilo da se radi o ostvarenom prihodu, broju zaposlenih ili klijenata, tokom svih ovih godina, naša organizacija razvijala se progresivno i prevazilazila postavljene ciljeve“, kazao je Miloš i dodao: „Za ovaj naš uspeh zaslužni su naši ljudi. Nelt je tu gde jeste zbog njegovog najvećeg kapitala i konkurentske prednosti- ljudskih resursa.“

Medijima je predstavljen rad naše organizacije na polju implementacije ESG standarda i praksi kroz koje nastojimo da zajednici i životnoj okolini damo konkretan doprinos, koji nije isključivo ekonomski. Nelt Grupa trenutno proizvodi 6.5 MW struje iz održivih izvora u Srbiji i Severnoj Makedoniji, sa planom povećanja za dodatnih 11 MW, koji uključuju i Crnu Goru.

Darko Lukić predstavio je dostignuća naše poslovne strategije Accelerate 2025, i osvrnuo se na fokus rada za naredni period- rast i razvoj farmaceutskog biznisa, dalji razvoj brendova i razvoj poslovanja na tržištu Afrike.

„U narednoj godini očekujemo porast prodaje i brži rast prihoda. Ukoliko ostanemo verni našoj strategiji, uveren sam da ćemo isporučiti naše ciljeve.“ naglasio je Darko.

Postignuća iz domena ljudskih resursa istakla je Bojana Mucić.

Ove godine u našoj organizaciji investirano je 5 miliona evra za povećanje zarada i otvoreno 264 novih radnih mesta, unapređeno organizaciono zdravlje kompanije i kontinuirano, kao do sada, vođena briga o ličnom i profesionalnom razvoju svakog pojedinca.

„Priča o 30 godina Nelta je priča o ljudima koji su stvarali i razvijali Nelt,“ zaključila je Bojana.

Zvanično saopštenje sa konferencije možete pročitati OVDE.