#AccelerateInnovations Počela implementacija SFA&B2B platforme

Jedna od inicijativa sprovođenja strategije #Accelerate2025 je implementacija nove SFA&B2B platforme koja je otpočeta u septembru.

Primarni cilj je unapređenje efikasnosti prodajne organizacije kroz optimizaciju vremena zadržavanja u radnji, povećanje prometa kroz upsell & cross-sell inicijative, unapređenje interne i eksterne komunikacije, kao i smanjenje administracije.

Podršku implementaciji procesa SFA&B2B aplikacije pruža interni trening tim, kroz edukativne radionice – od septembra 2022. do januara 2023. biće održani treninzi i obuke za više od 1.000 zaposlenih u sektoru Distribucije. Plan edukacije uključuje tutorijale, video sadržaje, treninge u učionici, testiranje znanja i rad na PBI izveštajima u test okruženju.

Do sada su realizovane tri radionice za supervizore i ambasadore projekta. Prve dve radionice su održane u Dobanovcima, dok su trećoj radionici, održanoj u Privrednoj Komori Srbije, Ivana Ristić, menadžer digitalizacije poslovnog modela i Aleksa Šaponjić, menadžer digitalnih proizvoda, predstavili projektni plan SFA i dugoročnu perspektivu B2B aplikacije.

Žarko Savić, menadžer razvoja prodajne organizacije ističe da je unapređenje procesa jedna od inicijative Strategije Accelerate2025, kao i da će nam implementacija nove SFA&B2B platforme pomoći da osnažimo vodeću poziciju na tržištu i dobijemo bolje korisničko iskustvo, kako za naše naše prodajne timove, tako i za naše partnere i kupce.

Na ovoj radionici učesnicima se obratio Robert Jenovai, izvršni direktor za tržište Srbije, koji je podelio svoje iskustvo radeći u sektoru prodaje.
Darko Lukić, izvršni potpresednik Nelt Grupe, istakao je koliko je važno da uvodimo nove funkcionalnosti kako za nas, tako i za tržište. Ciljevi kojima težimo su zadovoljstvo kupaca, adekvatno korišćenje resursa, ulaganje u promocije..

Interni trening tim za SFA&B2B platformu čine kolege: Olivera Borisavljević, Tina Marinković, Milanka Savić, Ivana Ristić, Željko Nikodijević, Vladimir Stošić, Vasilije Radmanović, Nenad Marić, Predrag Barović, Ivan Cakić i Igor Zečević uz veliku podršku Data Managament tima.