Predstavljena Strategija Nelt Grupe „Accelerate 2025“

Menadžment Nelt Grupe predstavio je  Strategiju za naredne tri godine poslovanja pod nazivom „Accelerate 2025“. Ona ima za cilj unapređenje poslovanja u segmentu distribucije, logistike i Nelt brendova, a na temelju zdrave organizacije i korporativnih vrednosti.

Strategiju su predstavili generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić, izvršni potpredsednik Darko Lukić, Generalni direktor Fabrike dečije hrane Nenad Nikolovski, generalni direktor Neoplante Aco Tomašević, izvršni direktor za finansije Branislav Lajšić, menadžer prodaje i razvoja domaćih logističkih usluga Nenad Diković, menadžer operacija Nelt Pharmaceutical Milenko Ribić, menadžer za unapređenje operacija, menadžer za unapređenje operacija u distribuciji Ivica Tomić, Nenad Rakočević, menadžer za digitalne proizvode Aleksa Šaponjić, menadžerka za upravljanje podacima Biljana Atanasković i izvršni direktor za informacione tehnologije Milan Bukorović.

Na samom početku prisutnima se obratio Miloš Jelić, skrenuvši pažnju na činjenicu da su iza nas dve godine kompleksnih i nepredvidivih okolnosti i prilagođavanje novom načinu rada. Kako je naveo, Nelt je odlično podneo ove izazove, a 2021. godina je po svim indikatorima poslovanja bila uspešna, ne samo u smislu profita, već i kvalitativno, u izgradnji vrednosti i odnosa prema zaposlenima i prema klijentima.

Kako je istakao Darko Lukić, ciljevi Strategije su identifikacija novih partnera u distribuciji i logistici, strateških inicijativa, održivih izvora za rast sa postojećim biznisima, preduslova da bi se strategija ostvarila, kao i rebalansiranje profita između distribucije, logistike i brendova.

Da bi Strategija bila ispunjena, međutim, neophodno je i da ispunimo određene preduslove, a to su zdrava organizacija, unapređenje znanja i veština na svim nivoima kompanije, odgovarajuća infrastruktura i tehnologija, kao i stvaranje izvora konkurentske prednosti.

Nakon prezentovanja Strategije, kao iznenađenje za sve prisutne, događaju se pridružio i glumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić, koji je sa menadžerom korporativnih komunikacija Markom Milankovićem na bini razgovarao o poslovnom aspektu filmske industrije, važnosti marketinga u filmu, šta vizija znači u svetu biznisa, a šta u umetnosti i sličnim temama.

Događaj je održan u Muzeju Jugoslovenske kinoteke i okupio je sve menadžere i direktore Neltovih kompanija u regionu. Budući da ekspati nisu bili u prilici da prisustvuju događaju, celu prezentaciju pratili su uživo na našem Youtube kanalu.