#AcceleratePeople Rast zarade i privatno zdravstveno osiguranje za zaposlene

Motivisani, posvećeni i kompetentni zaposleni već tri decenije su glavni pokretač napretka Nelt Grupe, a izvanredne poslovne rezultate ostvarujemo zahvaljujući organizacionoj kulturi čija je jedna od glavnih vrednosti – briga o ljudima.

Da smo kao kompanija dosledni vrednostima koje promovišemo, potvrdili smo značajnim ulaganjem dodatnih sredstava u naše zaposlene.

Više od 3.200 zaposlenih na nemenadžerskim pozicijama na tržištima Srbije, Crne Gore, S. Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije ovog leta dobilo je uvećanje zarade, odnosno benefit privatnog zdravstvenog osiguranja (PZO).

Rastom zarade obuhvaćeno je 2.700 zaposlenih, što je za kompaniju dodatnih 1.800.000 evra ulaganja na godišnjem nivou. Pogodnost privatnog zdravstvenog osiguranja proširili smo na još 500 koleginica i kolega, čime je za ovaj benefit planirano dodatno ulaganje od 300.000 evra godišnje.

Izvršna direktorka za ljudske resurse Bojana Mucić ovaj korak vidi kao deo strateškog opredeljenja kompanije da važne odluke donosi vođena brigom o ljudima.

„Naša je težnja da kreiramo prijatno i podsticajno radno okruženje koje će zaposlene inspirisati u svakodnevnom radu i dati im osećaj sigurnosti i dugoročne perspektive. Uz mnoge druge već postojeće pogodnosti i prethodne korekcije zarada i ovi benefiti predstavljaju korak dalje ka povećanju zadovoljstva zaposlenih i učvršćivanju pozicije poželjnog poslodavca na svim tržištima na kojim poslujemo“, poručuje Bojana.